Kutsuviisumi suomi sinkut

Mitenkä on, soitteleeko sieltä joku perään ja varmistelee tarinan paikkansapitävyyttä? Miten tarkasti kutsussa on ylipäänsä tarpeen tuttuutta selvitellä? Venäläisen kutsuminen Suomeen on helppoa toisinpäin ei. Kirjoita viralinen kirje eli yläkulmiin vastaanottaja esim. Suomen Pietarin konsulaatti osoitteineen ja päiväys Helsingissä ja päivämäärä.

Kirjeen voi aloittaa esim. Vastaan ystäväni majoituksesta ja ohjelmasta matkan ajan. Mikäli teillä on kysyttävää koskien ystäväni lomaa Suomessa, pyydän teitä ystävällisesti ottamaan minuun yhteyttä. Ystävällisin terveisin, Liisa Liimatainen" Loppuun kaikki mahdolliset yhteytiedot, sillä konsulaatista saatetaan haluta soittaa ja varmistaa, että ystäväsi on todella tulossa luoksesi, eikä esim.

Tärkeintä viisumissa on kohtelias muoto, ystäväsi tarkat tiedot eli koko nimi, syntymäaika ja passinnumero, matkan tarkoitus eli loma ja ajankohta mieluiten niin, että päivämäärissä on pari päivää joustoa, jos ystäväsi matkaan tulee mutkia.

Toiset eivät nykyään enää ilmoita, että vastaavat ystävänsä majoituksesta ja viihtymisestä matkan ajan, mutta mä olen sen varmuuden vuoksi vielä laittanut. Poliisilta saa tarvittavan tiedon myös ja sen kutsunkin. Soitat keskukseen, ja kerrot asiasi, niin sinut ohjataan henkilölle, joka kertoo sinulle vallitsevat käytännöt asiallisesti ja tyhjentävästi. Mielestäni palvelualttius parempaa luokkaa kuin monessa muussa instanssissa. Pitää ruveta selvittelemään asia tulevalla viikolla. S Unohda se rahanlähettäminen, niin kuin moni on jo sinulle suositellutkin.

Parasta on, kun laitat kutsuusi maininnan, että sitoudut vastaamaan kaikista vieraasi kustannuksista ja majoituksesta hänen Suomessa oloaikanaan. Joissakin lähetystöissä vaaditaan sinun työpaikkatietojesi lisäksi viimeisin tiliote todisteeksi, että pystyt huolehtimaan vieraasi ylläpidosta aika nyöryyttävää mielestäni! Muuten tässä keskustelussa on mielenkiintoista, että jos kyselijänä olisi ollut suomalainen nainen ja Suomeen tulevana vaikkapa turkkilainen mies, niin epäilen, etteivät vastaukset olisi olleet läheskään niin asiapitoisia kuin ne, joita sinä olet saanut.

Kiitos teille kaikille vastauksista, eiköhän näillä tiedoilla jo päästä pitkälle. Katsotaan mitä tästä hommasta tulee. Turkkilainen mies suomalaisen naisen vieraana ei tiedä suomelle mitään muuta kuin rahan menoa ja rikollisuuden lisääntymistä. Miehen tapauksessa tilanne täysin päinvastoinen.

Tässä sukupuolten välinen ero. Vaikka en olekaan Ja se, miksi etenkin suomalaisen miehen on monasti vaikea sulattaa ajatusta, että suomalainen nainen menee valitsemaan miehekseen ulkomaalaisen miehen. Etenkin kun ainakaan normaalitapauksessa ei ole mikään ulkomaalaisen miehen etsintämissio kysymyksessä. Elämä vaan joskus menee sillä tavalla, että kaksi eri kulttuuritaustan omaavaa ihmistä rakastuu ja menee naimisiin.

Sitten jossain vaiheessa tulee väistämättömästi eteen tilanne, jossa joudutaan päättämään mihin maahan asetutaan asumaan. Itse olemme ratkaisseet asumiskysymyksen siten, että työtä teemme Suomessa, maksamme tänne veromme, mutta lähes puolet vuodesta vietämme miehen kotimaassa - ihan jo ilmastollistakin syistä, nyt tosin hytistään täällä Suomessa töiden takia.

Onneksi molempien työsuhteet sallivat tällaisen jouston, sillä jos niin ei olisi, muuttaisimme suurella todennäköisyydellä miehen kotimaahan ja viettäisimme vähemmän aikaa Suomessa. Se ei kerro mitään muuta kuin sen, että olet kovasti kapea-alainen ajatusmaailmaltasi. Toki turkkilaisten joukossa on omaneduntavoittelijoita, ihan siinä missä itänaapurin naisissa prostituoituja ja väärin perustein länteen hinkuvia, mutta se ei silti tarkoita, etteikö joukossa olisi ihan kunnollisiakin ihmisiä.

Tilanne ei siinä mielessä ole mitenkään 'erilainen', vai etkö ole koskaan kuullut venäläisistä ja entisistä neuvostoliittolaisista maista Suomeen tulleista rikollisista? Jos et ole, niin aika hyvin olet onnistunut sulkemaan silmäsi totuudelta! Tämä arvostelu ei sitten todellakaan koske sen enempää turkkilaisia miehiä, kuin venäläisiä naisiaakaan - ainoastaan tätä 'turkkiaisista' kirjoittavaa hlöä.

Miten niin sukupuolten välinen? Tässä tapauksessa rahanmenohan aiheutuu miehelle itselleen. Onhan miehetkin kutsuneet tänne venäläisiä naisia joiden vanavedessä tulee venäläistä rikollisporukkaa! Oliko nainen Marina etunimeltään. Tästä on poistettu viesti sääntöjen vastaisena. Mitä se kenellekään kuuluu miten turistit täällä itsensä elättävät. Eihän suomalaisetkaan joudu varallisuuttaan ilmoittamaan kun menevät lomalle ulkomaille.

Hän hankkii vain paikallisen matkatoimiston kautta turistiviisumin ja matkaliput. Ei normaaleilla lomamatkoilla mitään eri selvityksiä tarvita. Muista laittaa kutsuun, että annat kortteerin ja ruokaa VAIN sille ajalle päivälleen joka hänellä on turistiviisumissaan, eikä päivääkään enempää!

Kun viisumi umpeutuu, voi nainen jäädä norkoamaan tänne ilman mitään lupaa ja vaatii muuten sinua elättämään hänet senkin ajan vaikka on jo uutta miestä etsimässä Onko kellekkään sattunut vastaavaa, kun nainen nimeltä Anzhelika Shamova ottaa yhteyttä onko jokin huijari kenties mies.

Hän aikoo tulla esim. Suomeen jokun luo ja maksaa matkan itse ja on jossakin lentokentällä sovittuna aikana, tää vain ihmetyttä ku ei ole rahaa ollut vailla, mutta ku kertomus on aika tutun oloinen kannattaako mennä vastaan. Minusta tää haiskahtaa jotenkin.

Nainen on komea hehkeä ja ennenkaikkea nuori. Miten toimin laitanko tiedot roskiin vai käynkö katsomassa tuleeko, mulla tosin lyhyt matka. Minulla ei ole kokemusta, koska Anzhelika Shamova ei ole koskaan ottanut minuun yhteyttä. Kuitenkin olen sitä mieltä, että sinun kannattaa käydä lentokentällä tarkistamassa onko hän tosiaan nainen vai mies.

Tule sitten viisaampana kertomaan tänne palstalle kuinka kävi! Olkaa varovaisia kyseisen naisen suhteen osaa nääs lirkutella oikein mairevasti. Tänään tuli viimeinen viesti oletetulta naiselta. Älä lähetä rahaa, paras olisi käydä itse ensin tapaamassa häntä venäjällä.

Niin olen itse tehnyt. Jos nainen haluaa tulla sinua tapaamaan Suomeen ja tarvitsee rahaa kyllä hän rahat siihen järjestää tavalla tai toisella. Hän väittää tulevansa tapaamaan ja olevansa ensikerralla noin 3 viikkoa, muka ensitapaamisella ja sitten tulevansa , kokonaan sinun luo.

Kutsuviisumi suomi sinkut -

Aivan totta, monissa lähetystöissä painotetaan, että ei saa ostaa lippuja ennen viisumin myöntämistä. Miehen sukulainen haki 4 viikoksi lentolippujen varaukset olivat myös sille ajallemutta sai 3 viikoksi. Eihän suomalaisetkaan joudu varallisuuttaan ilmoittamaan kun menevät lomalle ulkomaille.

Kutsukirjeen jossa kutsuja ilmoittaa vastaavansa kutsutun Suomessa olo ajan kustannuksista. Ystävällistä käyttäytymistä sillä konsulaatteissa työskentelevien suomalaisten palkkataso ei ole niin korkea että haluaisivat nähdä turhautuneisuuden tuomaa kriittisyyttä!

Mielestäni on aina parempi jos Suomen kansalaisuuden omaava ihminen kirjoittaa kutsun, tämä siinä tapauksessa jos vaimosi ei ole vielä Suomen kansalainen. Suomen konsulaatteja on useissa maissa. Kannattaa ottaa yhteys kyseisen maan konsulaattiin, he neuvovat mitä tarvitaan ja miten prosessi etenee asiasisällön sekä aikataulun suhteen. Itse sain hyvää palvelua konsulilta, homma toimii ja jokaisen tulee ymmärtää ettei konsulaatti voi tehdä aina pikaisia päätöksiä vaan aikaa menee joskus 10 päivää asioiden hoitamiseksi.

Kun viisumia noudetaan, niin silloin tarvitsee esittää maksetut lentoliput. TÄmä kai siksi, jos viisumia ei myönnetä, niin ei ainakaan rahanmenetys ole kohtuuton. Tosin tämä kannattaa tarkistaa lähetystöstä yms maakohtaisesti. Ja tiliotetta voi kai täydentää palkkakuitilla. Aivan totta, monissa lähetystöissä painotetaan, että ei saa ostaa lippuja ennen viisumin myöntämistä. Tämä siksi, jos tulee hylsy, niin haaskannu rahat lentolippuihin tai menee peruutusmaksu.

Ainakin itse laitoin kutsuun, että majoitus kotona ja ruoka sisältyy. Ainakin noilla ehdoilla tuo 30eur on realistisempi vaatimus. Mä annoin lähetystöön asiallista palautetta siitä, että lisädokumentteja pyydettiin yksi kerrallaan eri päivinä ja hakijan välityksellä.

Hakija oli matkustanut kaupunkiin, jossa lähetystö sijaitsi, ja jokainen lisäpäivä toi tietysti lisäkustannuksia ja oli pois omasta työstä. Hakemuksen otti vastaan paikallinen virkailija, ja tuli mielikuva, että "kirjekuori" saattaisi edistää asian käsittelyä Hakemuksen jättämisen ja haastattelun jälkeen päätöstä sai odottaa kotona, ja noin viikko siinä meni. Kutsuja voi kutsukirjeen lisäksi toimittaa oma-aloitteisesti lisädokumentteja - tai odottaa, pyytääkö lähetystö lisätietoja.

Aasiaa tuntemana kerroinkin edellä että kannattaa ottaa yhteyttä kyseisen maan konsulaattiin ja suomalaiseen virkailijaan joka käytännössä johtaa konsulaatin muiden työntekijöiden toimintaa Suomen lain täytännön varmistamiseksi. Tuolloin vältyt muutamilta ylimääräisiltä hakemuskierroksilta.

Sähköposti on siis erittäin käytännöllinen väline faxin ohella. Sähköpostiin jää myös ns. Viikko on muuten aika lyhyt aika aasiassa ja siinä harmoonisessa harkitussa tavassa lähestyä asioita: Joo, viikkohan oli aivan kohtuullinen aika, ja tiedossa etukäteen, ei siis mielestämme mitenkään pitkä. Kyllä nämä asiat ihan tapauskohtaisia tuntuvat olevan. Ekalla kerralla vuosia sitten , kun olimme kutsujina, hakija sai viisumin lyhyemmäksi aikaa kuin oli hakenut, mutta meiltä ei pyydetty mitään lisädokumentteja silloin eikä useilla kerroilla sen jälkeenkään ennen kuin nyt viime vuonna.

Olemme aina lähettäneet paitsi kutsun hakijalle, myös sähköpostia lähetystöön. Tämä tuli ihan puun takaa. Lähetystö on kuulemani mukaan kiristänyt käsittelyä etenkin, jos kyse on naimattomista ihmisistä. Sain palautteeni vastauksen, että kiinnittävät huomiota toimintatapoihinsa ja että lahjontaan on ehdoton nollatoleranssi. Mitään ei tietenkään suoraan pyydetty, mutta siinä kulttuurissa kasvanut osaa tunnistaa, milloin vitkutellaan tahallaan ja mitä annetaan ymmärtää.

Ja todellakin, palkkatodistuksia ei tarvitse toimittaa hakijan välityksellä. Vähän jäi mietityttämään, miten kannattaisi jatkossa toimia lisädokumenttien suhteen. Jos liittää kutsuun kaiken maailman papereita ja valokuvia, vakuuttaako se päätöksen tekijät helpommin vai alkaako olla selittelyn makua?

Kaikki riippuu varmasti maasta sekä virkailijoista. Itselläni oli helppoa koska olin ollut maassa pidempään mitä konsulaatin henkilökunta ja olimme tutustuneet jo työn ulkopuolella. Tuo sääntö lentolipusta vaihtelee tulkinnan mukaan. Jokainen tietää ettei lentolipun varaus kerro mitään. Varaus on vahvistettu vain silloin kun se on maksettu. Jos konsulaatti haluaisi olla tiukkana se voisi käytännössä vaatia että tilillä olisi rahaa vahvistamattoman varauksen lisäksi lentolippujen hinnat arvioitu lisähinta lentojen läheisyydestä matkustuspäiviin nähden.

Lippujen hinnathan nousevat mitä lähempänä matkustusajankohtaa liput ostat. Itse käytin tapaa jossa ostin liput vahvistamalla maksun koska lentoyhtiöiden taipumuksena on joskus vaatia vahvistus kolmenpäivän aikana varauksen tarjoamisesta.

Jos et ole, niin aika hyvin olet onnistunut sulkemaan silmäsi totuudelta! Tämä arvostelu ei sitten todellakaan koske sen enempää turkkilaisia miehiä, kuin venäläisiä naisiaakaan - ainoastaan tätä 'turkkiaisista' kirjoittavaa hlöä. Miten niin sukupuolten välinen? Tässä tapauksessa rahanmenohan aiheutuu miehelle itselleen. Onhan miehetkin kutsuneet tänne venäläisiä naisia joiden vanavedessä tulee venäläistä rikollisporukkaa!

Oliko nainen Marina etunimeltään. Tästä on poistettu viesti sääntöjen vastaisena. Mitä se kenellekään kuuluu miten turistit täällä itsensä elättävät. Eihän suomalaisetkaan joudu varallisuuttaan ilmoittamaan kun menevät lomalle ulkomaille. Hän hankkii vain paikallisen matkatoimiston kautta turistiviisumin ja matkaliput. Ei normaaleilla lomamatkoilla mitään eri selvityksiä tarvita.

Muista laittaa kutsuun, että annat kortteerin ja ruokaa VAIN sille ajalle päivälleen joka hänellä on turistiviisumissaan, eikä päivääkään enempää! Kun viisumi umpeutuu, voi nainen jäädä norkoamaan tänne ilman mitään lupaa ja vaatii muuten sinua elättämään hänet senkin ajan vaikka on jo uutta miestä etsimässä Onko kellekkään sattunut vastaavaa, kun nainen nimeltä Anzhelika Shamova ottaa yhteyttä onko jokin huijari kenties mies.

Hän aikoo tulla esim. Suomeen jokun luo ja maksaa matkan itse ja on jossakin lentokentällä sovittuna aikana, tää vain ihmetyttä ku ei ole rahaa ollut vailla, mutta ku kertomus on aika tutun oloinen kannattaako mennä vastaan.

Minusta tää haiskahtaa jotenkin. Nainen on komea hehkeä ja ennenkaikkea nuori. Miten toimin laitanko tiedot roskiin vai käynkö katsomassa tuleeko, mulla tosin lyhyt matka. Minulla ei ole kokemusta, koska Anzhelika Shamova ei ole koskaan ottanut minuun yhteyttä. Kuitenkin olen sitä mieltä, että sinun kannattaa käydä lentokentällä tarkistamassa onko hän tosiaan nainen vai mies.

Tule sitten viisaampana kertomaan tänne palstalle kuinka kävi! Olkaa varovaisia kyseisen naisen suhteen osaa nääs lirkutella oikein mairevasti. Tänään tuli viimeinen viesti oletetulta naiselta. Älä lähetä rahaa, paras olisi käydä itse ensin tapaamassa häntä venäjällä.

Niin olen itse tehnyt. Jos nainen haluaa tulla sinua tapaamaan Suomeen ja tarvitsee rahaa kyllä hän rahat siihen järjestää tavalla tai toisella. Hän väittää tulevansa tapaamaan ja olevansa ensikerralla noin 3 viikkoa, muka ensitapaamisella ja sitten tulevansa , kokonaan sinun luo. Sain joskus näitä rakkaudentunnustus viestejä venäläisiltä erään nettideitti hommelin kautta. Kuvat olivat toki kivoja mutta hieman nauratti kun kahdella naisella oli täsmälleen samat kuvat.

Kun sitten pyysin että voitko laittaa kuvan passista jotta saan hoidettua paperiasioita suomessa jos hän haluaa tulla niin seuraavassa mailissa luki vain että kusipää lappalainen pelkuri ja sen jälkeen ei enää viestejä tullut. D Nykyään tyydyn trollaamaan noita huijareita urakalla.

Hyvät naurut saa kun apinaa koijjataan. Vastaa alkuperäiseen viestiin Kutsuviisumi Tietääkö kukaan miten tehdään ja pitää toimia kutsuviisumin kanssa? Oletteko kutsuneet venäläisiä tuttuja tai tuntemattomia Suomeen siten, että olette tehneet heille virallisen kutsun viisumia varten? Kuinka se on sujunut?

Yhden venäläisen kaverini kaveri, jota en ole tavannut, tarvitsisi kutsun Suomeen. Ilmeisesti kutsuun pitää selitellä jotain, että tuntee jo kyseisen henkilön ja sepitellä jotain juttua, missä on tavannut.

Mitenkä on, soitteleeko sieltä joku perään ja varmistelee tarinan paikkansapitävyyttä? Miten tarkasti kutsussa on ylipäänsä tarpeen tuttuutta selvitellä? Venäläisen kutsuminen Suomeen on helppoa toisinpäin ei.

Kutsuviisumi suomi sinkut -

Muuten tässä keskustelussa on mielenkiintoista, että jos kyselijänä olisi ollut suomalainen nainen ja Suomeen tulevana vaikkapa turkkilainen mies, niin epäilen, etteivät vastaukset olisi olleet läheskään niin asiapitoisia kuin ne, joita sinä olet saanut. Etsi Toggle navigation Valikko. Onko kellekkään sattunut vastaavaa, kun nainen nimeltä Anzhelika Shamova ottaa yhteyttä onko jokin huijari kenties mies. Niin olen itse tehnyt. Vaikka en olekaan Ilmeisesti kutsuun pitää selitellä jotain, että tuntee jo kyseisen henkilön ja sepitellä jotain juttua, missä on tavannut. Tärkeintä viisumissa on kohtelias muoto, ystäväsi tarkat tiedot eli koko nimi, syntymäaika ja passinnumero, matkan tarkoitus eli loma ja ajankohta mieluiten niin, että päivämäärissä on pari päivää joustoa, jos ystäväsi matkaan tulee mutkia. Tässä sukupuolten välinen ero. Laitoin s-postia abu dhabin suurlähetystöön, mutta vastausta ei ole vielä kuulunut. Poliisilta saa tarvittavan tiedon myös ja sen kutsunkin. Onko kellekkään sattunut vastaavaa, kun nainen nimeltä Anzhelika Shamova ottaa yhteyttä onko jokin huijari kenties mies. Ensimmäisellä lomamatkalla Suomeen olimme noin 10 päivää.

2 thoughts on “Kutsuviisumi suomi sinkut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading